Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
22 Ekim 2009

SOLUNUM 2009 Bilimsel Komite Başkanı mesajı...


Kongremizin değerli katılımcıları , Türkiye Solunum Araştırmaları Derneğinin değerli üyeleri ;


Tükenmeyen bir nefesle her yıl daha iyi ve daha güzele ulaşmayı hedefleyerek Solunum kongrelerinin otuzbirincisini oldukça büyük bir katılımcı topluluğu ile ve memnuniyet ifade eden geri bildirimler alarak gerçekleştirmek gerçekten büyük bir onur , büyük bir mutluluk.

 
Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi ile Fizyoloji uzmanları ve uzmanlık öğrencileri, Dahiliye uzmanları , solunum rehabilitasyonu ile ilgilenen Fizyoterapistler, Verem Savaş Dispanseri hekimleri, Göğüs hastalıkları alanında çalışan hemşireler, İnfeksiyon Hastalıkları uzmanları ve Aile Hekimleri ve uzmanlarından oluşan 1300’den fazla katılımcı ile 4 gün boyunca ve 4 paralel salonda gerçekleştirdiğimiz kongremizde 10 yabancı ve 215 Türk konuşmacı ve oturum başkanı kendi uzmanlık alanımız ve ilgili diğer dallarda güncel ve günlük pratiğimizde kullandığımız bilgileri mümkün olduğunca interaktif bir ortamda sizlerle tartışmaya çalışmışlardır.
 
Mesleki ve bilimsel oturumların dışında bu kongrede;
 
  • Küresel İklim değişiklikleri ve akciğer sağlığına etkileri
  • Akciğer Transplantasyonu
  • Domuz gribi başta olmak üzere viral enfeksiyonlar, bunlardan korunma ve aşılar
  • E-iletişimde yapılan hatalar
  • Sağlık finansmanı
  • Tam Gün Yasası
gibi paramedikal konular da ilgi ile izlenen oturumlarda tartışılmıştır.
 
Bu kongrede bazı ilkleri gerçekleştirmeye çalıştık ki bunlardan biri klasik basılı poster oturumunu kaldırarak e-poster uygulamasını başlattık. SOLUNUM kongrelerinin çevre duyarlılığının bir parçası olarak başlatılan bu uygulama için geri bildirimlerinizi bekliyoruz.

 


 

Bir başka ilkimiz olan Uzmanlık öğrencisi oturumuydu ki amacımız Uzmanlık Öğrencilerinin kongreye daha aktif katılımını sağlamak olan bu oturumda uzmanlık öğrencilerinin oturum başkanlığında 2009 yılının önemli makaleleri yine uzmanlık öğrencileri tarafından sunulmuş ve tartışılmıştır.
 
Kongremize Türkiye’nin hemen her yanından çok değerli ve nitelikli bilimsel araştırma ve olgu sunumları gönderildi ki bunların içinden kongre Bilimsel Komitesi ve Organizasyon Komitesi birlikte karar vererek 3 adet sözel bildiri ve posteri küçük ama anlamlı ödüllerle ödüllendirmeyi uygun buldu. Tüm çalışmacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
 
Sonuçta Türkiye’nin en eski ve köklü derneği olan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin 31.ulusal kongresi SOLUNUM 2009’un Göğüs Hastalıkları alanında şimdiye kadar yaşadığımız kongreler içinde özel yeri olduğuna ve hepimizi hem bilimsel hem de sosyal açıdan biraz daha ileriye taşıdığına inanıyorum. Sizlerden gelecek istek, öneri ve katkılarla en az bu kongre kadar verimli olması için şimdiden çalışmaya başladığımız SOLUNUM 2010’da buluşmak dileğiyle.

Doç.Dr.Filiz Koşar
SOLUNUM 2009 Bilimsel Komite Başkanı

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale