Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
23 Ocak 2008

AKACAM Çağrı Merkezi faaliyete geçti

Sayin Meslektaslarimiz,

Türkiye Solunum Arastirmalari Dernegi (TÜSAD) 1970 yilinda kurulmus, gögus hastaliklari uzmanlarinin, ulusal mesleki ve bilimsel ilk uzmanlik dernegidir. TÜSAD`in hedef taniminda yeralan en önemli misyonlarindan birisi “Akciger Sagligi ve Solunum Hastaliklari” alaninda toplumsal bilinc, farkindalik ve egitime katki saglamaktir. Dernegimiz, mesletdaslarina ve topluma yönelik fonksiyonlarini 1300 uyesinin verdigi gucle, calisma gruplari, subeler ve diger organlari araciligi ile yurutmektedir.

AKACAM PROJESI. TÜSAD`in baslattigi ve cok önem verdigi topluma yönelik projelerden birisidir. Alaninda bir ilk olan bu uygulamada, solunum hastaliklari icersinde cok sik karsilasilan Astim, KOAH ve bazi allerjik hastaliklarda hastalarimizin kullanmak zorunda oldugu ilac tedavilerinin ayrilmaz parcasi olan solunum- inhalasyon cihazlarinin dogru ve etkin kullaniminin saglanmasi amaclanmistir.

KOAH, Türkiye`de kalp-damar ve beyin-damar hastaliklarindan sonra, 3. sirada ölum nedenidir. Ülkemizde son yillarda yapilan calismalar, 40 yas uzeri her 5 yetiskinden birinde KOAH bulundugunu göstermektedir. Her yil yirmibesbini askin kisi bu hastalik nedeniyle yasamini kaybetmektedir. Ancak ne yazik ki KOAH`li hastalarin sadece %10`u hastalik tanisi almis ve bunlarin da sadece bir bölumu tedavi aliyor durumdadir. Bunlarin da cok azi tedavisini usulune uygun ve dogru uygulamaktadir. Dogru tedavi uygulanmadiginda KOAH genelllikle ilerleyici bir hastaliktir. Hastaligin ileri dönemlerinde, kisiler merdiven cikamaz, yol yuruyemez ve gunluk normal aktivitelerini yapamaz hale gelmektedir. Diger bir önemli solunum hastaligi olan Astim, Türkiye`de yaklasik 4 milyon insanimizi ilgilendiren ve yasamlarini etkileyen bir saglik sorunudur.

Ülkemizde bu hastaligin tedavisi ile ilgili gereken herturlu cihaz ve ilac bulunmaktadir. Buna ragmen maalesef hastalarin %5`inden azinda hastalik tam kontrol altinda seyretmektedir. Bunda da en önemli etkenlerden birisi hastalarimizin doktorlar tarafindan önerilen ilaclarini usulune uygun ve gerektigi gibi kullanmamalaridir.

AKACAM PROJESI, iste bu önemli hastaliklarda, dogru kullanimi yasamsal bir önem tasiyan solunum ilaclarina ait cihazlarin, hastalar tarafindan eksiksiz ve kusursuz kullanimini saglamaya yönelik bir projedir. Bu projede; TÜSAD tarafindan kurulacak ve hastalarin dogrudan ulasabilecegi ucretsiz bir cagri merkezi ve olusturulacak bir WEB sitesi araciligi ile gerekli bilgilendirmeleri yapmak ve egitimi vermek mumkun olacaktir.

Cagri Merkezi ve WEB sitesine hastalarin yanisira bu konularda bilgi almak isteyen hekim ve eczacilar da basvurabilecekler ve bu sekilde hastalari dogru yönlendirebileceklerdir. Cagri Merkezi ve WEB sitesinde sadece solunum cihazlarinin dogru kullanimina yönelik bilgilendirme yapilacaktir. Projenin isleyisi ile ilgili bilgilendirme dökumani ektedir. Tümüyle “Türkiye Solunum Arastirmalari Dernegi”nin sorumlulugunda yuruyecek bu proje Astra Zeneca Ilac Sanayi`nin sagladigi kosulsuz destek ile uygulanabilecektir. Büyük emeklerle hazirlanan bu projeye katki saglayanlara

TÜSAD olarak tesekkurlerimizi sunuyoruz.

Türkiye Solunum Arastirmalari Dernegi Yönetim Kurulu

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale