Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
10 Aralık 2012

TÜSAD-İNTEDA Çalışma Grubu ABD'de yayınlanan AARC Times Dergisinde

Değerli meslektaşlarımız,

Ülkemizde  "Solunum Sistemi " hastalıklarının daha etkin bir şekilde tedavi  olanaklarının sağlanması  amacına yönelik olarak TÜSAD bünyesinde 2007 yılında "İnhalasyon Tedavileri " alanında bir ilk olan İNTEDA- İNHALASYON TEDAVİLERİ Çalışma grubu kurulmuştur. "ASTIM ve KOAH'da İnhalasyon Tedavileri" kitabını, çok kısa bir sürede , her basamaktaki sağlık hizmetlerinde görev alan meslektaşlarımıza ışık tutmak üzere hazırlayan ve ülke çapında dağıtımını sağlayan derneğimiz ve çalışma grubumuz, takiben, benzerlerinden çok daha kapsamlı, güvenli ve görsel içeriği yoğun "Hasta Bilgilendirme  Broşürleri" ni meslektaşlarımıza ve hastalarımıza  yardımcı olmak için kullanıma  hazır hale getirmiş ve talep eden tüm üyelerimize hiçbir ilaç firmasını veya ticari organizasyonu aracı olarak kullanmadan dernek olanaklarıyla  ücretsiz olarak posta yoluyla ulaştırmış ve ulaştırmaya devam etmektedir. Bu broşürleri kullanan meslektaşlarımız;  günlük yoğun poliklinik koşullarında kendilerine çok ciddi avantaj sağladığını bize sürekli iletmektedirler. Bu broşürler sayesinde , hastalarımızın, inhaler cihazları hatalı kullanma oranlarında  belirgin bir azalma  ve iyileşmenin ortaya çıkacağı konusunda kuşkumuz yoktur. Grubumuz tarafından gerçekleştirilen ve ülkemize ait verileri dünya ile paylaştığımız  İNTEDA-1 Çalışması , EACCI  kongresinde bizim için çok değerli bir ödüle layık görülmüştür.

İNTEDA Çalışma Grubumuz 2012 yılında; AARC (American Association for Respiratory Care" tarafından hazırlanan " A GUIDE to AEROSOL DELIVERY DEVICES for Respiration Therapists" rehberini gerekli izinleri alarak Türkçeye çevirmiş ve bu yayın TÜSAD tarafından bastırılarak yine üyelerimizin  ücretsiz olarak yararlanmasına hazır hale getirilmiştir. Daha önce "online" versiyonuna ulaşılabilen bu yayın da şu an talep eden tüm üyelerimize ücretsiz olarak gönderilmektedir.

Birçok yeni projenin hazırlıkları içinde olan İNTEDA Çalışma grubumuzun bu faaliyetleri dünyadaki birçok ülkede ilgiyle karşılanmış ve bugün benzer yapılanmalar oluşturulmuş ve oluşturulmaktadır. BU ALANDAKİ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREN GRUBUMUZUN BU BAŞARISI VE ÖZELLİKLERİ;  ABD'de  YAYINLANAN VE YAKLAŞIK 20 000 KİŞİYE de DOĞRUDAN GÖNDERİLEN " AARC TIMES  " DERGİSİNİN ARALIK SAYISINDA  , GRUP ÜYEMİZ DR.ARZU ARI'nın " KAPSAMLI BİR YAZISI İLE DETAYLI OLARAK YERALMIŞTIR. ÜLKEMİZ ADINA BİZE GURUR VEREN BU GELİŞMEYİ SİZLERE EKTE SUNARAK PAYLAŞMAKTAN  ONUR DUYUYORUZ.

TÜSAD-İNTEDA Çalışma  Grubu Üyeleri

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale