Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
7 Ekim 2013

SOLUNUM 2013'ün ardından..

Değerli Meslektaşlarımız,

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği  (TÜSAD) 35. Ulusal Kongresi SOLUNUM 2013, 2-6 Ekim tarihleri arasında, İzmir-Çeşme Sheraton otelde gerçekleştirilmiştir. Birçok konuda rekorların kırıldığı SOLUNUM 2013’ün başarısından dolayı duyduğumuz büyük mutluluğu ve kongremiz ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz.

Toplam 1300’ün üzerinde kayıtlı katılım olan kongremize, bildirisi olduğu halde sponsor bulamayan 223 TÜSAD üyesi, derneğimizce verilen kayıt ve konaklama ücretlerini içeren kongre bursu ile katılmıştır. Kongremize bu yıl 600’ün üzerinde bildiri gönderilmiş ve bunlardan 589’u hakem değerlendirmeleri sonucunda kongrede sunulmaya uygun bulunmuştur. Kabul edilen bu bildirilerin 107’si sözlü, 150’si tartışmalı poster, 20’si olgu konseyi ve 312’si elektronik poster sunumu olmuştur. Bildiri sunumları kongre programında öğlen ve akşam kuşağında, 10 ayrı paralel oturumda yüksek katılımcı sayısı ile oldukça interaktif olarak gerçekleştirilmiştir. Değerli çalışmalarını SOLUNUM 2013’de paylaşan tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Kongre bilimsel programımız  4 paralel salonda, 53 oturum olarak gerçekleştirilmiştir. Bu yıl programda tartışmaya imkan verecek oturum formatlarının sayısı daha yüksek tutulmaya çalışılmış ve bu amaçla daha önce olmayan “forum” oturumları düzenlenmiştir. Dikkat edilen bir diğer konu ise birden fazla çalışma grubunu bir araya getiren ve bu sayede daha etkili bilgi paylaşımını hedefleyen bir program hazırlamak olmuştur. Tüm çalışma gruplarımızın değerli önerilerine yer verilen programımızda günlük iş yükümüzü oluşturan hastalıklara (KOAH, astım, akciğer kanseri, pulmoner enfeksiyonlar, vasküler ve parankimal hastalıklar) daha ağırlıkla yer verilmiştir. Kapanış töreni öncesi son oturum dahil olmak üzere, tüm kongre boyunca salonların dolu olması ve dinleyicilerin soruları ve katkıları ile oturumlara interaktif katılımı bizleri çok mutlu etmiştir.

Kongremizde ayrıca ilk gün 9 farklı konuda kongre kursu düzenlenmiş, tüm kurslarımıza yoğun ilgi gösterilmiş, birçoğunun kontenjanı kongre başlamadan aylar önce dolmuştur. International Society for Aerosols in Medicine (ISAM) ve TÜSAD birlikteliğinde daha önce yapılması planlanan fakat ertelenmek zorunda kalınan İnhalasyon Tedavilerinde Temel Prensipler ve Klinik Uygulamalar”sempozyumu kongre öncesi kurs şeklinde planlanmış ve 60 kişilik katılımla  başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Gerek kurs gerekse kongre bilimsel programında 14’ü yurt dışından davetli toplam 202 konuşmacı görev almıştır. Yoğun çalışma ortamlarından zaman ayırıp kongremize konuşmacı olarak bilimsel katkıda bulunan tüm meslektaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Bu yıl kongremizde çalışma grupları ve koordinasyon kurullarımızın genel kurulları yapılmış ve yeni yürütme kurulları seçilmiştir. Yürütme kurullarında görev süresi dolan meslektaşlarımıza vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür eder, yeni görev alan tüm meslektaşlarımıza ise görevlerinde başarılar dileriz.

Alanımızdaki tüm güncel bilgilerin ele alındığı ve yoğun tartışma ortamı bulduğu kongremizin bilimsel programı ile ilgili geri bildirimler oldukça olumlu olup mükemmele yakın olduğu yönündedir. Sosyal program içinde de çok keyifli paylaşımlar yaşandığı gözlenmiştir. Kongremizde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara çok teşekkür eder, bir sonraki ulusal kongremiz SOLUNUM 2014’de yeniden birlikte olmayı dileriz.

TÜSAD Merkez Yönetim Kurulu
SOLUNUM 2013 Organizasyon Komitesi

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale