Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
29 Mayıs 2014

KURUMSAL KİMLİKLER BU KADAR KOLAY YOK EDİLMELİ Mİ?

İzmir’in en eski iki hastanesi olan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dr. Suat  Seren Göğüs hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastenesinin İzmir Kuzey Kamu Hastane Birlikleri’ne bağlı İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında birleştirildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Yönetimsel anlamda bu kararın kendine göre gerekçeleri olabilir. Ancak birbirine çok yakın iki ayrı kurum arasında  hasta sevklerinin sorun oluşturması nedeni haklı bir gerekçe hiçbir zaman olamaz.  Araya yapılacak hiçbir tünel veya tüpgeçit  tamamen farklı yapıdaki iki köklü kurumu birleştirmeye yetmez.

Ülkemizde son yıllarda sıkça örneğini gördüğümüz bu uygulama hedeflendiği gibi hastaların yararına bir sonuç getirmeyecektir. Çünki  Dr. Suat Seren hastanesinde  yıllar içinde aşamalar halinde oluşan alt ve üst yapısal özellikler ve detaylar, bir Göğüs Hastalıkları Eğitim Hastanesi modeline özgüdür ve dünyadaki örnekleri ile karşılaştırılabilecek düzeydedir. Aynı şekilde insangücü birikimi ve eğitimi yine bu farklı amaçlara yöneliktir.  Genel Hastane niteliğindeki bir yapılanma ve işletme anlayışı hızla bu birikimleri eritecek , yılların emekleri ve yatırımları boşa gitmiş olacaktır. Bundan en büyük zararı görecek olan ise bölgede bu hastanenin olanaklarından ve ayrıcalıklarından  yararlanan hastalar olacaktır.  Hastalar belki yoldan karşıya geçmek zorunda kalmayacak ama sağlık sorunlarına çareyi diğer kurumlarda aramak zorunda kalacaklardır. Çünki Göğüs Hastalıkları Özel Dal Hastaneleri genel hastanelerde öncelikli hizmet alma şansı olmayan Kronik Akciğer Hastaları ve ülkemizde prevalans, morbidite ve mortalite açısından sık görülen diğer akciğer hastaları ile gittikçe yaşlanan nüfusun solunumsal sorunlarına çözüm üretebilmek  için özel yapılanmış ihtisas hastaneleridir.

Ülkemizde halkın akciğer sağlığını korumak için hergün çaba sarfeden ve büyük bir özveri ile çalışan  Göğüs Hastalıkları Uzmanlarının 44 yıllık mesleki örgütü olan TÜSAD,  Göğüs hastalıkları Özel Dal hastanelerinin , ülkemiz ve halkımız açısından vazgeçilmez olduğunu yetkililere bir kez daha hatırlatmakta yarar görmektedir. Bu bağlamda İzmir Dr. Suat Seren Göğüs hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastenesi ile ilgili gerçekleştirilen uygulamadan vakit geçirilmeksizin geri dönülmesini  Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği yetkililerinden talep etmektedir.

TÜSAD - Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale