Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
22 Ocak 2015

11 Ocak 2015 MYK Kararları

Saygıdeğer TÜSAD üyeleri,

2015 yılının ilk olağan MYK toplantısı 11 Ocak 2015 günü gerçekleştirildi. Toplantı ile ilgili bilgilendirme metni aşağıdadır:

  • Öncelikle 2014 yılı faaliyetleri hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Bütçe durumu, harcama planları tartışıldı. 2014 yıllık kongresindeki giderlerle ilgili detaylı analiz yapıldı ve 2015 kongresi ile ilgili ulaşım ve transferlerde, standart dışı ek ödemeler için önceden onay alınması gerekliliği karara bağlandı.
  • 2015 yılında üyelerimize verilmesi planlanan yurtdışı kongre desteği sayıları belirlendi ve 1 meslektaşımıza ATS, 1 meslektaşımıza EABIP ve 2 meslektaşımıza CHEST kongreleri olmak üzere toplam 4 yurtdışı kongre kayıt bursu verilmesi kararı alındı
  • GEAK projeleri kapsamında KOAH-Karotis doppler ana konulu klinik çalışmanın gerçekleştirilmesi ve bu konuda gereken finansman desteğinin sağlanması kararı alındı.
  • 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü fotoğraf yarışması için Tütün ÇG tarafından planlanan yarışmanın desteklenmesi ve ödül olarak Birincilik: 1500TL İkincilik:1000 TL Üçüncülük: 750 TL ve Mansiyon (3 eser): 500 TL olarak belirlendi. Yarışma için Türkiye Fotoğraf Federasyonu ile görüşülmesine karar ve onay verildi.
  • SOLUNUM 2015 Kongresi için Kongre Başkanı tarafından sunum yapıldı. Kongre için yapılan eğitim anketi sonuçları belirlendi ve sunuldu. Kongreye paralel bilimsel faaliyetler için ön çalışma yapılmasına karar verildi. Solunum 2015 hazırlıkları ile ilgili faaliyet akış takvimi onaylandı.
  • SOLUNUM365 projesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tasarlanan modüllerle ilgili planlanan program ve konu başlıkları duyuruldu. Z-box firması ve sponsor firma ile sözleşme yapılmasına karar verildi. Program seçimleri ile ilgili ulaşım ve konaklama işlemlerinin dernek tarafından organize edilmesi ve finansmanının sağlanması onaylandı.
  • Yürütülmekte olan Ulusal ölçekte İş sağlığı ve Meslek Hastalıkları ile ilgili yönetmelik çalışmalarında TÜSAD adına İş sağlığı ve Meslek Hastalıkları Çalışma Grubunun katılması ve yetkilendirilmesine onay verildi.
  • TÜSAD AKADEMİ 2015 çalışmaları ile ilgili gelinen son nokta hakkında bilgilendirme yapıldı. Planlanan toplantı tarih ve lokasyonları ile ilgili düzenlemeler yapıldı ve AKADEMİ YK’na önerilerin iletilmesine karar verildi.
  • Plevra Rehberi hazırlıkları ile ilgili devam eden süreç ve TTD ile ortak yürütülecek faaliyetler sunuldu.
  • Girişimsel Pulmonoloji ÇG’nun bilimsel faaliyetleri konusunda ÇG raporu sunuldu. Planlanan anket çalışmaları için internet üzerinden anket aboneliği uygun bulunarak seçilecek anket için araştırma yapılması kararı alındı.
  • BI sponsorluğunda yapılması öngörülen KOAHFOCUS toplantısının TÜSAD ile TTD ortak toplantısı olarak yapılmasına onay verildi.
  • TÜSAD, TTD, ASYOD ve Yoğun Bakım dernekleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı ve SGK yetkililerinin katılımları sağlanarak “Pnömonide Antibiyotik Reçeteleme Sorunu Çalıştayı” önerisi kabul edildi. Bu Çalıştayın kapsamının genişletilmesi konusunda öneri iletilmesine karar verildi.
  • TGHYK sınavları için alınması gereken maketler ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Alınan maketlerin TTD ve TÜSAD kongrelerinde yapılan yeterlik kurulu sınavlarının ardından aynı derneğin sorumluluğunda saklanması uygun görüldü. Ayrıca yıllık her iki derneğin birer bilimsel toplantısında kullanılması şeklinde kısıtlı olarak kullanılmasına onay verildi.
  • Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir meslektaşımızın tez çalışması için talep edilen araştırma desteğinin bilimsel destek kapsamında verilmesine onay verildi.
  • Yurtdışında 2 ay süreli eğitime katılacak olan bir meslektaşımıza burs verilmesi onaylandı.
  • Astım Hasta Kitabı’nın editasyon işlemi tamamlandığından baskı için onay verildi.

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale