Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
22 Şubat 2015

15 Şubat 2015 MYK Kararları

Değerli Meslektaşlarımız,

TÜSAD Şubat 2015 olağan MYK toplantısında alınan kararlar aşağıda derlenmiştir. Siz değerli meslektaşlarımızın bilgilerine saygı ile sunarız.

TÜSAD MYK

Toplantı tarihi: 15.02.2015

  •  Ocak 2015 MYK toplantısında alınan kararların güncel durumu ile ilgili bilgilendirme yapıldı, tamamlanan ve devam eden faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.
  •  SOLUNUM 2015 Kongresi ile ilgili son bir ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Kongre logosu, bilimsel program ana taslağı, kurs konu başlıkları üzerinden görüşler aktarıldı. Kongre hazırlıkları ile ilgili önümüzdeki dönemde planlanan iş akışı hakkında bilgi verildi.
  •  SOLUNUM 365 projesi ile ilgili genel bilgilendirme yapıldı. Güncel olarak gelinen nokta yapılan hazırlıklar ve sonuçları konusunda bildirim yapıldı. Planlanan eğitim modüllerinin detayları anlatıldı, bu projenin devamlılığının sağlanması ve standartlarının korunması ile ilgili yönetmelik hazırlanması karara bağlandı.
  •  Tütün ÇG başkanı tarafından yapılan faaliyetler ve ileriye dönük planlamalar beklentiler ve talepler konusunda bilgilendirme yapıldı. Dünya sigarasız günü kapsamında Türkiye Fotoğraf Federasyonu (TFF) koordinasyonunda lise öğrencileri arasında başlatılan ulusal ölçekli fotoğraf yarışması ile ilgili önceki toplantıda alınan kararda belirlenmiş ödüllerin fotoğraf makinesi, bilgisayar vs cihaz şeklinde verilmesi onaylandı. Jüri üyeleri olarak TÜSAD adına Baykal Tülek ve Zeynep Atam Taşdemir’in katılmasına karar verildi, diğer 3 jüri üyesi TFF tarafından belirlenecektir. 31 Mayıs günü İstanbul’da sergi düzenlenmesi ve mümkün olursa da diğer illerde de sergi yapılabilirliğinin değerlendirilmesi karalaştırıldı.
  •  Ulusal kongre SOLUNUM 2015’de ve seçilmiş şehirlerde sigara bırakma kursu yapılabileceği kararı alındı.
  •  Astım ve Allerji çalışma grubu tarafından hazırlanan aktivite raporu okundu, Dünya Astım Günü aktiviteleri ile ilgili planlar gözden geçirildi.
  •  Doçentlik sınavı başvurularında, TGHYK Board Sınavının dikkate alınması konusunda TGHYK’dan gelen tavsiye yazısı okundu. Yazının TÜSAD web sitesine konulması kararlaştırıldı.
  •  Planlanan anket çalışmalarının LookUs ile birlikte yürütülmesine onay verildi.
  •  GARD kapsamında yapılacak olan KOAH Farkındalık Projesi konusunda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile yapılan görüşme hakkında bilgilendirme yapıldı. GARD projelerinden TÜSAD’ın uygun gördüğü projelerin gerçekleştirilmesi konusunda ön görüşme ve olur sağlandığı bildirildi. TÜSAD olarak uluslar arası platformda GARD üyesi olmak ve Türkiye projelerinde yer almak konusunda prensip kararına varıldı.
  •  ERS üyeliği konusunda TTB-UDEK’ten talep edilen ve derneğimizin ulusal göğüs hastalıkları uzmanlık derneği olarak konumu belirten ilgili yazı MYK üyelerine sunuldu. Sonuçta diğer ulusal dernek ile eşit koşullarda mevcudiyeti belgeleyen mektubun ERS ve TTB’ye gönderilmesi, ERS üyeliğinde eşit koşulların TÜSAD’a da sağlanmasının talep edilmesine karar verildi.
  •  Meslek Hastalıkları Sempozyumu’nun TÜSAD, TTD ve İMUD ortak katılımı ile organize edilmesi teklifi değerlendirildi ve bu projenin prensip olarak desteklemesine onay verildi. TÜSAD’ı temsilen Aydın Yılmaz’ın organizasyon komitesinde yer almasına karar verildi. Sempozyum hazırlıkları ve maliyetin denetlenmesi amacıyla dernek saymanı aktif olarak süreçte yer alması uygun görüldü.
  •  GEAK projesi kapsamında yapılacak taleplerle ilgili olarak hazırlanan taslak program onaylandı. 8–9 Mayıs 2015 tarihlerinde, Büyükada’da yapılması kararlaştırıldı ve hazırlıklara devam edilmesi kararlaştırıldı.
  •  Ulusal Plevra Rehberi hazırlıkları ile ilgili bilgilendirme yapıldı, İstanbul’daki ilk toplantıya TÜSAD genel merkezinin ev sahipliği yapacağı bildirildi.
  •  “Pnömoni’de Antibiyotik Reçeteleme Sorunu” konulu çalıştay ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıya katılımın artırılmasına çaba gösterilmesi planlandı.
  •  TGHYK pratik sınavlarında kullanılmak üzere alınacak maketin bu amaç dışında da kullanılması önerisi, sınav sürecinde istenmeyen aksamalara yol açabileceği riski göz önüne alınarak uygun bulunmadı.
  •  TÜSAD Akademi ile ilgili Bilimsel toplantı planlarının takvim ve hazırlıklar sunuldu. Belirlenmiş güncel takvim onaylandı.
  •  Yurt dışında eğitim için desteği için daha önce ön olur verilen üyemize verilecek desteğin miktar ve koşulları kesinleştirildi.
  •  Topluma ve hastalara yönelik “Atmosfer Solunum Platformuna” verilecek bilimsel destek ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Çalışma gruplarından hastaları bilgilendirici içeriğin hazırlanmasının istenmesine karar verildi. Bu konuda Meral Gülhan ve Berna Eren Kömürcüoğlu görevlendirildi.
  •  Yazımı tamamlanan “Mediasten” isimli kitap değerlendirildi, yayın kurulu tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından uygun bulunması durumunda basılmasına onay verildi.
  •  Göğüs hastalıkları ve Tüberküloz kliniklerinde çalışan hekim ve yardımcı personelin “yüksek riskli gruba dahil edilmesi” amacıyla sağlık politikaları danışma kurulu tarafından kamu otoriteleri nezdinde girişimde bulunulması kararlaştırıldı.

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale