Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
13 Mayıs 2016

TÜSAD'ın Samsun Op. Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Ziyareti

Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

TÜSAD MYK olarak 06. Mayıs. 2016 günü Samsun'daydık. Rahmetli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un ismini taşıyan Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ndeydik. Bu ziyarette amacımız sahada çalışan meslektaşlarımızı yerinde ziyaret etmek, varsa sorunlarını dinlemek ve TÜSAD olarak bizlerden beklentilerini öğrenmekti. Biz de, çalışma ortamlarını görebilecek, belki de daha kolay empati yapabilecektik.

Ziyaretimizin planlanması sürecinden ayrılış anına kadar nezaketi ve meslektaş onuruna yakışır tavırlarıyla Başhekim Op. Dr. Tamer Kutlu ve ekibi bizlere ev sahipliği yaptı. Çalışan göğüs hastalıkları uzmanları ve göğüs cerrahisi uzmanları ile öğle arasında bir araya geldik. Gerçek duygularımızı ne kadar karşılar bilemiyoruz ama, uzaklardan evine gelmiş kişiler kadar kendimizi "orada" ve "oralı" hissettik. Karşılıklı fikir alış verişi, sohbet, sorunlar ve çözüm öneriler derken öğle tatili bitti. Meslektaşlarımız çalışma alanlarına dönerken biz de hastanenin "uyku laboratuvarı" ve "sigara bırakma polikliniği"ni gezme imkanı bulduk. Meslektaşlarımızla birlikte iken duyduğumuz keyif bu üniteleri gördüğümüzde taktir ve aslında biraz da şaşkınlıkla birleşti. Beş yataklı uyku laboratuvarının dizaynı ve evrensel bilimsel önerilere uygun şekildeki ideal teşrifatı ve teknik altyapısına imrenmemek mümkün değildi. Aynı bilimsel ve estetik incelik sigara bırakma polikliniğinde de gözleniyordu.

Hastaneden ayrılırken "iyi şeylerin yapılması için mutlaka İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde olmak gerekmiyormuş" düşüncemiz iyice pekişmişti. Sayın başhekimimize ve kıymetli meslektaşlarımıza teşekkür ederek, ama daha önemlisi, ülkemiz akciğer sağlığının geleceği için artan umutlarımızla ayrılıyorduk. Kendilerine, TÜSAD olarak yapabileceğimiz ne varsa yapmak için hazır olduğumuzu bildirdik ve bir gün sonra yapılacak olan TÜSAD Akademi "GEBELİK VE AKCİĞER" toplantısında buluşmak üzere vedalaştık. Toplantımız 60 kişilik yüksek oranda katılımla başarıyla tamamlandı ve Samsun'dan mutlulukla ayrıldık.

Tebrikler ve teşekkürler Op. Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi...

TÜSAD MYK

 


 

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale