Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
16 Mayıs 2016

Manevi Tarihi Eserleriyle Çanakkale’nin Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken Güzellikler

                                  

Birinci Dünya Savaşında verilen mücadeleyle tüm dünya tarafından tanınan Çanakkale, ilk çağlardan günümüze kadar tarihi dokusunu koruyarak gelmeyi başaran kentlerden birisi. Bu sebeple derin bir kültürel mirasa sahip. Çanakkale, geçmişte Biga ismiyle anılıyordu. Fakat Cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından şehirle bütünleşen özel tasarımlı çanak çömlekler nedeniyle bugünkü adı olan Çanakkale adına layık görülmüş. İki kıtayı birbirine bağlayarak köprü vazifesi gören Çanakkale, Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Konumu nedeniyle bir liman kenti olan şehir, Türkmen, Bulgar göçmeni, Yörük ve Pomak gibi birçok farklı kültüre ev sahipliği yapıyor...

 Çanakkale’de Görülmesi Gereken Yerler

Çanakkale Şehitler Abidesi Gelibolu

 yarım adasında olan Çanakkale Şehitler Abidesi, Birinci Dünya Savaşı’nda yaşamını kaybeden askerlerin anısını canlı tutmak adına halkın katkılarıyla yapılmış. Manevi açıdan oldukça önemli bir yer olan Şehitler Abidesi, her yıl yerli ve yabancı birçok kişiyi ağırlıyor. Her milletten binlerce şehidin yattığı şehitliği ziyaret etmek için her yıl Anzaklar da şehitliği ziyaret ediyor.

Assos

Milattan öncesine dayanan tarihiyle Çanakkale’nin en güzel ilçelerinden birisi olan Assos, eski bir yanardağ üzerine kurulduğundan tarihi dokusunu hiç kaybetmeden günümüze kadar gelmiştir. Tatil için Assos’u tercih edenler masmavi denizin tadını çıkartırken, Assos Athena Tapınağı, Assos Antik Kenti, Assos Antik limanı ve Behramkale Köprüsü gibi antik yapıları ziyaret ederek tarihe doğru küçük bir yolculuğa çıkma fırsatına sahip oluyor.

Aynalı Çarşı

Çanakkale türküsünde de adı geçen Aynalı Çarşı, şehrin merkezinde yer alıyor. Tarihi bir çarşı olan Aynalı Çarşı da Çanakkale’ye gidildiğinde muhakkak görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Truva Antik Kenti

Milattan önce kurulan Truva Antik Kenti İlyada destanına da konu olmuş oldukça eski bir yerleşim yeri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Truva’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, bugüne kadar Truva Antik Kenti’nde 9 farklı medeniyetin yaşadığını ortaya çıkartmış.

Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan kentte yüzyıllar öncesinden kalan birçok eserin sergilendiği Çanakkale Arkeoloji Müzesi de Çanakkale gezisi sırasında muhakkak görülmesi gereken yerlerden birisi. Antik kentlerden kalan kalıntıların sergilendiği müzede gezerken kendinizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz.

Kazdağları

Yeşilin en güzel tonlarını görme fırsatı sunan Kazdağları, tertemiz havasıyla da yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Birçok efsanede adı geçen Kazdağları Antik dönemlerde ‘İda’ olarak adlandırılmış. Mitolojiye göre İda ismi, Giritli denizciler tarafından, Girit'te Zeus'un doğduğu İda Dağı'na atıfta bulunmak için verilmiş.

Deniz Müzesi

Otuz yıllık bir müze olan Deniz Müze’si Askeri bir müzedir. Müzede Çanakkale Savaşı’nda kullanılan çeşitli savaş mühimmatları sergileniyor. Savaşı iliklerinize kadar hiss edeceğiniz müzede, savaş döneminde kalan fotoğrafları da görmek mümkün. Birinci Dünya Savaşı’nda görev alan komutanların üniformalarının sergilendiği müzede duygulanmamak mümkün değil… Çanakkale, bir yandan tarihe tanıklık ederken bir yandan da muhteşem doğa güzelliklerini görebileceğiniz ender kentlerden birisi. Eğer siz de muhteşem manzaralar eşliğinde tarihsel bir yolculuk yapmak isterseniz, bu yaz yapacağınız tatil planına Çanakkale’yi eklemeyi unutmayın!

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale