Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
11 Ekim 2016

Doğal Güzelliğiyle Görenleri Hayran Bırakan Ege Köyleri


Binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyete kucak açan Ege Bölgesi, popüler tatil merkezlerinin yanı sıra birçok köye de sahip. İşte doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakan Ege Köyleri…

Şirince Köyü

Muhteşem doğası, enfes lezzetleri, Osmanlı ve Rum esintileri taşıyan evleri, her adımda içinizi huzurla dolduracak sokakları, adım başı karşınıza çıkacak sokak satıcılarıyla Şirince Köyü Ege’de gezilecek yerler listesinde birinci sırayı almayı hak ediyor. Çoğunlukla Rumların yaşadığı bir köy olan Şirince köyü, Selçuk’a 7 km mesafedeki bir tepede yer alıyor. Şirince, küçük bir köy olmasına karşın her yıl yerli yabancı binlerce turisti çekiyor. Bunun temel nedeni Şirince’nin Maya Takvimine göre, 21 Aralık tarihinde, kıyamet kopması durumunda, yeryüzünde yaşamın süreceği yerlerden biri olarak ilan edilmesi.

Bademli Köyü

Dikili’ye on kilometre uzaklıkta olan Bademli köyüne giderken yol boyunca zeytin ağaçları size eşlik ediyor. Köye vardığınızda da bu durum değişmiyor. Köy sokaklarında gezerken eşlikçiniz zeytinliklerden gelen muazzam koku oluyor. Ege Denizi’nin maviliğini zeytin ağaçlarının yeşiliyle buluşturan Bademli Köyü bu yıl rotanızda yer alacaksa bir köy kahvesinde soluklanıp köy halkıyla sohbet etmeyi ve muhteşem koruk şerbetini tatmayı ihmal etmeyin.


                                                      

Kayaköy

Muğla’nın bir köyü olan Kayaköy, yüksek bir tepenin yamacında, 14.yy.da, antik Likya uygarlığının kalıntıları üzerine kurulmuş. 1922 yılında mübadele ile boşaltılana kadar zengin bir yerleşim yeri olarak varlığını sürdürmüş. Mübadeleden sonra kimse bu bölgeye yerleşmeyi tercih etmeyince 2000 kadar taş ev, okullar, sosyal yapılar, boş kalmış ve bugün Kayaköy hayalet şehir olarak her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Birgi Köyü

2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Birgi köyü, ahşap evleri ve nostaljik sokaklarıyla zamanda küçük bir yolculuk yapıyormuş hissi veriyor. Ödemiş’e 10 km mesafedeki Birgi köyü şehir hayatının keşmekeşinden bir nebze olsun uzak kalmak isteyenler için doğru bir tercih.

Adatepe Köyü

 Kuzey Ege’nin en güzel köylerinden birisi olan Adatepe Köyü Edremit Körfezi’nin kuzey ucunda yer alıyor. Tarihi taş evleri ve tertemiz havasıyla Ege’nin görülmesi gereken köylerinden.

 


ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale