Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
11 Ekim 2016

Ege’nin İncisi Çeşme!

                              

Çeşme’nin gezilecek yerler bakımından Alaçatı, Ilıca ve Şehir Şehir merkezi olmak üzere 3 farklı bölgeye ayrıldığını söyleyebiliriz. Çeşme‘nin merkezi her tatil anlayışına uygun alternatifler sunuyor. Dilerseniz ritmi hiç düşmeyen beach clup’larda denizin ve güneşin tadını çıkartabilir, dilerseniz de Çeşme’nin sokaklarında yer alan küçük hediyelik eşya dükkânlarında dolaşarak ve Çeşme’nin tarihi yerlerini gezerek vakit geçirebilirsiniz. Bir başka alternatif ise tabii ki tekne turları! Çevrede yer alan koy ve adaları keşfe çıkabileceğiniz tekne turları da Çeşme’de yapılması gereken etkinliklerden.

Sokak aralarında yer alan butik restoranlarda Ege’nin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini tatmadan ve hemen ardından damla sakızlı bir Türk kahvesi içmeden Çeşme tatilinizi sonlandırmayın…


Alaçatı…

İzmir’in en gözde tatil beldelerinden birisi olan Alaçatı’nın sokaklarında dolaşmaya başladığınız anda mis gibi bir Ege kokusu sarıyor dört bir yanınızı. Begonvillerle kaplı mis kokulu sokakların iki yanına sıralanmış taş evleri, küçük meydanı ve dostane insanlarıyla, Alaçatı huzurlu bir tatil için tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor.

Küçük Bir Lezzet Durağı: Alaçatı

Beldenin dar sokaklarında birçok lokanta mevcut. Bir yandan Ege’nin kokusu size eşlik ederken bir yandan da yöresel lezzetler damağınızı şenlendiriyor Alaçatı’da… İzmir’in en meşhur lezzetlerinden birisi olan kumru da Çeşme Alaçatı ziyaretinde muhakkak denenmesi gereken tatlardan.

Ilıca…

Ilıca beyaz kumsalı ve masmavi deniziyle Çeşme’nin en sevilen beldelerinden. Ilıca’nın en önemli özelliğiyse denizden çıkan termal sular. Yörenin şifalı sularından faydalanarak spa merkezlerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.


                                                                 

Neler Yapmalı?

 Beyaz kumlarda güneşlenip Ege’nin maviliğinde serinleyebilirsiniz. Bir başka alternatif olarak Şifne Koyu’na gidip doğal çamur banyosu yaparak vakit geçirebilirsiniz. Ilıcaya 15 Km uzaklıkta olan Ildır da Ilıca ziyaretiniz de muhakkak görmeniz gereken yerlerden birisi. Ildır Erythrai Antik Kenti de yer alan tarihi tiyatro ve kilise kalıntıları arasında geçmişe küçük bir yolculuk yapabilirsiniz. Kıymalı pidesi, taze deniz mahsulleri ve zeytinyağlı mezeleriyse muhakkak denemeniz gereken lezzetlerden.

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale