Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
1 Kasım 2016

Sayın Filiz Koşar İle TÜSAD 38 Ulusal Kongresi Solunum 2016 Hakkında Kısa Bir Röportaj Gerçekleştirdik

Sayın Filiz Koşar  İle TÜSAD 38 Ulusal Kongresi Solunum 2016 hakkında kısa bir röportaj gerçekleştirdik;

Geride bıraktığımız Solunum 2016 Kongre’si hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

SOLUNUM 2016 ‘nın benim için birkaç yönden özel bir önemi ve anlamı vardı; Görevi aldığımız 2013 yılından bu yana 2 Ulusal Kongre gerçekleştirdik, bu ise en son veda kongremiz niteliğinde idi. Bu nedenle baştan beri çok çalıştık, bilimsel ve sosyal yönden içeriğinin zengin olması için çok özen göstermeye çalıştık. Kongremizin bu yılki teması barıştı, ülke ve tüm dünya için en çok ihtiyaç hissettiğimiz kavramı SOLUNUM 2016 da daha fazla düşünerek , hissederek ve dileyerek pozitif düşüncenin gücüyle gerçekleştirmeye çalıştık. Bu kongrede ilk defa Olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Ulusal kongremiz içinde her üyemizin katılabileceği, eleştiri yapabileceği, öneriler sunabileceği ve aday olabileceği bir genel kurul yaparak demokratik dernek yapılandırması aşamalarını tamamlamış olduk. Bu uygulama ile diğer derneklere örnek olmak istedik ve bunu başarı ile gerçekleştirdik.

Solunum 2016 Kongresi’ne katılım beklediğiniz gibi miydi?

Açıkçası katılım beklediğimizin de üzerinde gerçekleşti. 2016 aslında bu açıdan çok da rahat bir yıl gibi değildi başlangıçta. Çünkü Göğüs hastalıkları alanında 2 kongre daha yapılmaya başlanmıştı, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar siyasi ve sosyal açıdan hiç de parlak değildi. Yurt dışından Türkiye’ye çok da güvenli seyehat yapılabilirmiş gibi bir algı ne yazık ki yoktu ve buna bağlı olarak yabancı ülkelerden davetli  konuşmacılarımız için endişe ettik haklı olarak. Bütün bunlara rağmen katlımcı sayımız 1520 ye ulaştı. Açılış törenini belki de şimdiye kadar hiç olmayan rekor bir sayı 925 kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Kurslarımız oldukça dolu ve verimli idi. Yani her bakımdan beklediğimiz sayının üzerinde bir katılımcı ile SOLUNUM 2015 İ tamamladık.

Solunum 2016 Kongresi’nin son gününde seçilen yeni yönetim kurulu hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız? 

Önceki Merkez Yönetim Kurulundan iki kişi yani ben ve şimdiki başkanımız Arzu Mirici hoca dışında tüm yönetim kurulumuz yenilendi. Çok genç, dinamik , çalışmaya hevesli, ama bir o kadar da derneğimize aidiyet duygusu taşıyan ve daha önce dernek içinde  farklı platformlarda  çalışmış yani aynı zamanda deneyimi de olan bir yönetim kurulu oluştu. Bu yönetim kurulu şimdiye kadar gerçekleşmiş en demokratik seçimle belirlendi. En fazla katılımın olduğu olağan kongrede delegesiz , ön seçimsiz, herkesin katılabileceği, aday olabileceği, soru sorabileceği, eleştirebileceği bir Genel Kurulda aday gösterildiler ve seçildiler . Önümüzdeki üç yılda, hep birlikte, uyum ve sinerji içinde çok güzel projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Yeni dönem için planlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

46. Yılımızı doldurur iken bu dönemde artık üyelerimiz ile birlikte, onların projeleri ve fikirlerine daha fazla yer vererek ve onlarla daha fazla iletişime geçip seslerine kulak vererek ilerleyeceğiz. Gençler bizim için çok önemli . Genç meslektaşlarımız bu derneğin geleceği ve bütün aktivitelerimizi onların enerjilerini ve fikirlerini katarak yürütmeye çalışıyoruz. Camiamız yararına olacak bilimsel ve sosyal her projede gücümüzü genç meslektaşlarımızdan alarak  , tecrübeye dayalı birikimlerimizi ve deneyimlerimizi ekleyip , dernek olanaklarımızı da işin içine katarak bulunduğumuz noktadan çok daha ileriye gitmeyi hedeflediğimizi ifade etmek isterim. Amacımız Göğüs Hastalıkları alanında üyelerimiz, meslektaşlarımız, hastalarımız ve ülkemiz adına en mükemmeli yakalamaya çalışmak .

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale