Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
1 Mart 2017

EURASİAN JOURNAL OF PULMONOLOGY ARTIK SADECE ONLİNE YAYINLANACAK


EJP’de yeni görev değişiklikleri ile birlikte yeni bir dönem başladı. Basılı bilimsel dergilerin her yazılı materyale neredeyse hemen her zaman online ulaştığımız günümüzde artık işlevini yitirdiği aşikar. Ayrıca TÜSAD için hep en önemli davranış modeli olan çevreci yaklaşım da basılı dergilerdan uzaklaşmamızı gerektirdi.

EJP’de  altı yıldır başeditörlük görevini yürüten Prof. Dr. Benan Çağlayan ve ekibi yerini bu yılın başı itibarı ile yeni ekibe devretti. Doç. Dr. Levent Dalar’ın başeditör olarak belirlendiği bu yeni dönemde bölüm editörleri olarak belirlendi. Bu yeni dönemde derginin hedefi Pubmed’de görünür hale gelerek etkinliğini artırmak ve Thomson Reuters’in Emergin Sources of Citation Index kategorisinden SCI-E kategorisine yükselmek. Bunun için sizlerden gelecek nitelikli araştırmalar, kısa raporlar ve olgu sunumları gibi yazıları büyük bir hevesle bekliyoruz. Nitelikli ve özenli bir değerlendirme süreci ile bilimsel çıtamızı birlikte yükseltmek ve hep birlikte sıkça site edilen yazılara ulaşmak temel önceliğimiz.

Derginin geçirdiği evrim gözle görülür ve önemli bir bilimsel verimlilik içeriyor. Önceki emektar ve cefakar editörlerinin bu bayrak yarışında bayrağı daha ileriye taşıma azmi ve insanüstü, karşılıksız emekleri derginin bu günlere ulaşmasını sağladı. Artık ABD’den, İspanya’dan, İsviçre’den değerlendirmek için araştırma ve olgu sunumları kabul eden, sık ziyaret edilen bir dergimiz var. Gücünü okurlarından ve değerli bilimsel üretimlerini paylaşan meslektaşlarımızdan alan dergi yalnızca online yayınlanarak daha geniş bir kitle ile buluşmak için de önemli bir adım. “Yeşil çevre dostu dergi” mesajının pekiştirilmesi ile gelecek kuşaklara bilimin var olmasını sağlamak için yalnızca bilim değil onurlu bir duruşla da var olmak gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Yaşanılır bir çevre ve dünyada hep en doğru ve en güzeli birlikte var etmek umuduyla EJP’nin yeni dönemini kutluyoruz.

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale