Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
25 Temmuz 2018

TÜSAD 48.Yaşında!

Toplumsal ve mesleki eğitimi destekleyerek, akciğer sağlığını korumak hedefiyle çıktığımız bu yolculukta48. yılımız!
48 yıldır bizimle olan üyelerimize ve katkıları ile yanımızda olan değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyor, yarım asırlık bir dernek olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Bildiğiniz üzere Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), göğüs hastalıkları uzmanlarının bir araya gelmesiyle 22 Haziran 1970 tarihinde kuruldu. Türkiye’nin göğüs hastalıkları alanında ilk bilimsel uzmanlık derneği olan TÜSAD’ın kuruluş amacı, toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek halkımızın akciğer sağlığının korunmasına yönelik çalışmalar yürütmek olarak belirlenmişti. 1970’den bugüne başarılarla dolu tarihimize 39 ulusal kongre, sayısız bilimsel toplantı, sempozyum, çeşitli bilimsel yayınlar, ödüller, araştırma proje destekleri, çok sayıda uluslararası sempozyum, 2 dünya kongresi, halka yönelik ve değişik sağlık sorunlarına odaklanan farkındalık projeleri sığdırdık. Bakanlar Kurulu kararıyla 1970 yılından beri Dünya Sağlık örgütü ve Sağlık Bakanlığı temalarıyla sayısız bilgilendirici aktiviteler düzenleyerek toplum sağlığına katkıda bulunduk.

“TÜKENMEYEN BİR NEFESLE” anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren TÜSAD, bugün 48 yaşında. Yarım asıra 2 kala, toplam 3 bin 831 üyemizle yıllardır aynı heyecan, özveri ve meslek örgütü olmanın getirdiği büyük sorumlulukla çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. 48 yıllık köklü bir dernek olmakla birlikte, aynı zamanda yenilikçi, demokratik ve katılımcı bir anlayışla mesleki ve akademik gelişimi destekliyoruz.

Bu yıl, TÜSAD Tütün Çalışma Grubu’nun düzenlediği geleneksel Afiş Yarışması’nın ödül töreninin 48’inci kuruluş yıldönümümüze denk gelmesi son derece anlamlı oldu. Gençlerin büyük ilgisiyle karşılaşan yarışmaya 102 eser başvuru yaptı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenen yarışma sonucunda; birincilik ödülüne Taha Bekir Murat layık görüldü. Umut Tan Doğan’ın ikinci, Gözde Çoban’ın üçüncü olduğu yarışmada 6 eser mansiyon ödülü kazandı. 8 eser de ‘sergilenmeye değer’ bulundu. Afiş Yarışması’nın ödül töreni, TÜSAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz, TÜSAD Akademi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk ve TÜSAD Tütün Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir’in katılımıyla 20 Haziran 2018’de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 75. Yıl Salonu’nda gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan TÜSAD Tütün Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, sigara kullanımının sağlık boyutunun yanı sıra ekonomik açıdan da ciddi sonuçları olduğuna dikkat çekti. Bilir, “Türkiye'de 18 milyondan fazla kişi sigara içiyor. Bu kişiler her yıl 85 milyar lira sigara satın almak için harcıyor. 20 yıl boyunca günde 20 sigara içildiğinde bir kişi yaklaşık 100 bin lira para harcıyor” dedi. Bilir, sigaranın daha fazla can almaması için sigara kullanımının mutlaka sonlandırılması gerektiğinin altını çizerek, bunun için farkındalık çalışmalarının hız kaybetmeden sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Bilir, TÜSAD tarafından düzenlenen afiş yarışmasının da farkındalık geliştirilmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.

TÜSAD Başkan Yardımcısı Prof. Ülkü Yılmaz ise yaptığı konuşmada, bu yıl 48’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan TÜSAD’ın en önemli görevlerinden birinin halk sağlığını korumak olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda TÜSAD olarak pek çok bilgilendirme ve farkındalık etkinliğine imza attıklarını belirten Yılmaz, “Afiş yarışmasını da bu özel etkinliklerden biri olarak her yıl gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen TÜSAD Tütün Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazmi Bilir’e, TÜSAD Akademi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk’e ve bize büyük destek veren Gazi Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yoğun ilgi gören ödül töreninde hem gençlerimizle bir arada olma ve onların çalışmaları takdir etme olanağı bulduk hem de sigaranın toplum sağlığına ve ülke ekonomisine etkilerini kamuoyu ile bir kez daha paylaşarak, TÜSAD’ın bilinçlendirme misyonunu başarıyla yerine getirdik.

TÜSAD olarak, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bilim, eğitim ve araştırma desteklerimizle üyelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. 48 yıldır olduğu gibi bundan sonra da çok sayıda proje üreterek yeniliklere imza atacağız. Misyonumuzu üretken gençlere teslim ederek onlardan aldığımız güçle göğüs hastalıkları alanındaki uzmanlığımızı, bilgi ve deneyimlerimizi TÜKENMEYEN BİR NEFESLE geleceğe aktaracağız. Büyük bir adanmışlık ve özveriyle TÜSAD’a emek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyor, halk sağlığına katkıda bulunmanın gururuyla derneğimizin 48’inci yıldönümünü kutluyoruz.

Hep birlikte nice senelere…

TÜSAD MYK

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale