Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
26 Haziran 2020

TÜRKİYE’NİN ALANINDA İLK UZMANLIK DERNEĞİ TÜSAD 50 YAŞINDA!

TÜRKİYE’NİN ALANINDA İLK UZMANLIK DERNEĞİ TÜSAD 50 YAŞINDA!

9 kurucudan 4 bin 500 üyeye uzanan yarım asırlık dev çınar

Türkiye’nin alanında ilk uzmanlık derneği olarak 22 Haziran 1970 yılından bu yana akciğer ve solunum sağlığı hekimlerini bünyesinde toplayan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), yarım asırlık bilgi ve deneyimi ile meslektaşlarına ve içinde bulunduğu topluma katkı sağlamak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Yarım asırlık bir dernek olmanın heyecanı kadar, içinde bulunulan olağanüstü dönemin yüklediği sorumluluk bilinci ile tıp bilimine ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

TÜSAD, 22 Haziran 1970 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir odasında bir araya gelen 9 akademisyenin çabası ile kurularak, alanında Türkiye’nin ilk uzmanlık derneği olmuştur. İlk başkanlığını da Türkiye’nin ilk kadın öğretim üyesi ve öncü kadınlarından Prof. Dr. Meliha Terzioğlu üstlenmiştir. Derneğin amacı; tıbbi-sosyal çalışmalarla toplumu bilinçlendirmek. Hedefi ise; toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek Türk halkının akciğer sağlığını korumaktır.

50 yıl sonra bizler de aynı sorumluluk bilinci ile tıp bilimine ve toplum sağlığına katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. TÜSAD olarak bugün yaklaşık 4 bin 500 üyesi ile yolumuza devam ediyoruz.

Yarım asırlık dev bir çınar olarak tarihine 41 ulusal kongre, sayısız bilimsel toplantı, sempozyum, iki dünya kongresi ve yüzlerce farkındalık projesi sığdıran TÜSAD; kurucularının izinde gidiyor. İlk günkü heyecan, özveri ve meslek örgütü olmanın getirdiği sorumluluk ile çalışıp, üretmeye devam eden TÜSAD, alanında pek çok ilki gerçekleştirmiş olmanın gururunu taşıyor.

‘Tükenmeyen Nefesle’ anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürürken yıllardır aynı heyecan, özveri ve meslek örgütü olmanın getirdiği büyük sorumlulukla yeni projeler hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.

Ellinci yıldönümümüzde her yıl olduğu gibi Anıtkabir’i ziyaret ederek, büyük önderimiz Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularımızla sevgi ve saygılarımızı ilettik. Henüz 100’üncü yılını kutlayamaya hazırlanan bir ülkede 50 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olmanın sorumluluğunu biliyor, kurucularımız gibi ait olduğumuz topluma hizmet etmenin bilinci ile hareket ediyoruz. 50’nci yaşımızı kutlarken bir taraftan bizi bugünlere getiren hekimlerimizi saygı ile anıyor diğer yandan bizi geleceğe taşıyacak gençlerimize gururla sahip çıkacakları bir miras bırakmak istiyoruz.

TÜSAD’ın 50’nci yılına denk gelen coronavirüs pandemi süreci, tüm dünyada olduğu gibi bizim de hayatımızın odağına yerleşirken, varoluş amacımız doğrultusunda hızla aksiyon almamızı gerektirdi. Göğüs hastalıkları alanında uzmanlaşan hekimlerimiz bu dönemle olağanüstü bir çaba ile çalışırken TÜSAD olarak biz de, toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlayacak çalışmalar yürüttük.

Neslimizin bugüne kadar hiç yaşamadığı kadar büyük ve küresel boyutta, evrensel bir kriz karşısında, toplumsal ve mesleki eğitimi ve araştırmaları destekleyerek halkımızın akciğer sağlığını korumak olarak belirlediğimiz ana hedefimiz doğrultusunda hızla aksiyon aldık. Üyelerimiz pandemi sürecinde bir yandan sahada mücadele ederken diğer yandan da yoğun bir literatür paylaşımında bulundular hatta yorgun meslektaşlarımıza kolaylık amaçlı video sunumlar hazırlayarak paylaşmaya devam ediyorlar. Meslektaşlarına ve halkına hizmet eden 50 yıllık bir dernek olmanın gururunu yaşarken, coronavirüs pandemisi gibi olağanüstü bir dönemde kutladığımız yeni yaşımız üstlendiğimiz görevi ve sorumluluğu bir kez daha hatırlattı.

Biliyorsunuz TÜSAD bu yıl bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. TÜSAD’ın en önemli özelliği kurulduğu günden beri tüm camiayı kavramak, kapsamak ve birlikte yol almak olmuştur. Bu önemli yıl dönümünü yüz yüze, bir arada görsel ve bilimsel bir şölen havasında kutlamak uygun olmayınca 50. yılımızı 2020 yılının ikinci altı ayına dağıtarak derneğimize yakışan bilimsel bir şölen olarak kutlamaya karar verdik. Bu doğrultuda derneğimizin en önemli bilimsel aktivitesi olan ve bu yıl 42’ncisini düzenleyeceğimiz Solunum Kongresi ile bir ilke imza atacağız.

2-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek SOLUNUM 2020, göğüs hastalıkları alanında ilk dijital kongre olacak.
SOLUNUM 2020, özel oturumlar, canlı sunumlar ve dijital stantlar gibi zengin içeriği ile katılımcılarını müthiş bir deneyime ortak edecek.

Yarım asırlık dev bir çınar olmanın bilgi, deneyim ve sorumluluğu ile çalışmaya, üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz.

Tükenmeyen nefesle, hep birlikte nice senelere…


Prof. Dr. Ülkü Yılmaz
TÜSAD MYK Başkanı

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale