Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
1 Haziran 2024

TÜSAD VE ABB’DEN 31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜNDE ANKARA’DA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Prof. Dr. Akçay: Çocuklarımızı
e-sigara ve türevlerinden korumalıyız

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) de öncülüğünde “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü”ne özel etkinlik düzenledi. TÜSAD Başkanı. Prof. Dr. M. Şule Akçay, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde “Çocuklarımızı e-sigara ve türevlerinden korumalıyız” çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 31 Mayıs olarak kabul edilen Dünya Tütünsüz Günü, insan sağlığını yakından ilgilendiren farkındalık günlerinden biri. Bu amaçla Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile birlikte gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinde “tütünsüz bir yaşam” çağrısı yapan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı M. Şule Akçay, sağlıklı bir gelecek için çocukların ve gençlerin sağlığının korunması gerektiğini vurguladı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği iş birliği ile gerçekleşen etkinlikte, tütün kullanımının bireysel ve toplumsal sağlığa olan olumsuz etkilerini vurgulamak ve tütünsüz bir yaşam tarzına teşvik etmek amacıyla broşür dağıtılırken, solunum testi uygulaması ile bilgilendirme ve yönlendirme yapıldı.
Bu etkinlikte soruları yanıtlayan TÜSAD Başkanı M. Şule Akçay, Dünya Sağlık Örgütü’nün her yıl 31 Mayıs’ta belirlenen bir sloganla tütünsüz yaşama dikkat çektiğini belirterek, şu mesajları verdi:

  • 31 Mayıs etkinliklerinin bu yılki sloganı; tütün endüstrisinin yalanlarından çocuklarımızı koruyalım. Çünkü görüyoruz ki artık hedefte çocuklar ve gençler var. Son yıllarda sektörde önemli bir değişim yaşanıyor; geleneksel sigara ve tütün ürünlerinin yanı sıra e-sigara ve daha birçok türevi ortaya çıktı.
  • Ne yazık ki bu yeni nesil zehirleri, ergen çocuklarımızın bile ellerinde görüyoruz. Bu ürünler hem sunum tarzları ile gençleri cezbediyor hem de sanılıyor ki sigaradan daha az zararlı. Bu tamamen aldatmaca.
  • Biz hekimler olarak bir yandan yetişkinleri sigarayı bırakmaya motive ederken, diğer yandan gençlerimize de yeni nesil sigara türevlerine hiç bulaşmaması için çalışıyoruz. Çocuklarımızı tüm bu zararlı maddelerden korumalıyız.

ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Haziran 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567
 LookUs & Online Makale