Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
30 Eylül 2024

Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu’nun (TUSK) “Dünya Akciğer Günü” etkinliği gerçekleştirildi.



Değerli Meslektaşlarımız,


Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu’nun (TUSK)   “Dünya Akciğer Günü” etkinliği bu yıl TUSK ülke koordinatörlerinden Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) temsilcisi Prof. Dr. Sevinç Sarınç’ın moderatörlüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle gerçekleşti.

TÜSAD ve Türk Toraks Derneği öncülüğünde bir araya gelen 23 ulusal uzmanlık ve hasta derneklerinin oluşturduğu TUSK, bu yıl “Herkes için temiz hava, herkes için sağlıklı akciğerler” mesajı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.25-26 Eylül’de Kızılay Metro istasyonunda gerçekleşen ücretsiz solunum fonksiyon testi ölçümleri ile başlayan etkinlik 27 Eylül’de ABB Konferans Salonu’nda süren ölçümler ve bilgilendirmelerle devam etti.

Bu farkındalık etkinliğinde; ABB Sağlık Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ile, TUSK Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Dorina Esendağlı yaptığı konuşmalarla akciğer sağlığının önemine dikkat çekti ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona eren seminer, toplum yararına yönelik çalışmalarda STK, belediye ve özel sektör iş birliklerinin ne kadar önemli olduğunu da göstermiş oldu. TUSK yönetimi bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş adına Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu’na ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal’a ekibiyle birlikte verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketleri takdim etti. Yaklaşık 400 kişilik katılımla gerçekleşen bu önemli etkinlik katılıcımların olumlu geri bildirimleriyle taçlandı. 
 
Ayrıca koşulsuz katkılarıyla, akciğer sağlığı konusunda katılımcıların bilgilendirilmesine destek veren AstraZeneca ile etkinlik süresince ücretsiz solunum testleri gerçekleştirerek, erken teşhisin önemini vurgulayan Elsa ve Teknikel firmalarına teşekkür sertifikaları sunuldu.

Basın Bildirisi İçin Tıklayınız.


TÜSAD MYK



ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Ekim 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
 LookUs & Online Makale