Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
2 Mart 2018

Solunum Aktüel / 2018 - Sayı 24

Yılın ilk Solunum Aktüel gazetesi, dopdolu içeriği ile web sitemizde! 

  

Hemen okumak için tıklayınız..

       

  

2018’in ilk sayısı ile sizlere merhaba derken, Solunum Aktüel okurları için bir anlamda 2017 yılının son aylarını değerlendirdiğimiz, 2018 yılındaki yeni gelişmelere geniş yer verdiğimiz bir yayın hazırladık. Farklı birçok içerikle ilginizi çekeceğini düşündüğümüz konulara da yer verdik.

 

  Sayın TÜSAD Başkanı Arzu Mirici’nin ‘tıp dünyasının hem parçayı hem de bütünü düşünmesi gerektiğine’ yönelik ufuk açıcı yazısı ile başlayan yayınımız, derneğimizin kamuoyuna ve sağlık otoritelerine katkı vermek amacıyla yürüttüğü bir dizi çalışmayı da içeriyor.

 

Bu sayımızda okuyacağınız, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde yaptığımız basın açıklaması da bu çalışmalardan biri oldu. Sayın hocamız Nazmi Bilir’in TÜSAD Tütün Çalışma Grubu adına yaptığı bu açıklama, pek çok internet sitesinde ve gazetede haber olarak okurlara ulaştı.

  COPD-MED sempozyumlarının ilki hakkında ise Dr. Can Öztürk, bizimle önemli bilgiler paylaştı. Biliyorsunuz TÜSAD, 

COPD-MED sempozyumları ile her yıl KOAH konusundaki gelişmeleri yerli ve yabancı katılımcılarla paylaşma ve tartışma olanağını sağlamayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez 9-12 Kasım 2017 tarihlerinde Selanik’te gerçekleştirilen sempozyumun da bu yönde iyi bir başlangıç oluşturduğunu ve devamının geleceğini bu yazı ile duyurmuş oluyoruz.

 

Dünyanın en geniş open access publisher (erişime açık yayıncı şirketi) olan olan Wolters Kluwer|Medknow, EJP’nin yeni yayıncısı olmasına ilişkin gelişmeleri bu sayımızda Dr. Filiz Koşar'ın kaleminden okuyabilirsiniz. 

 

Derneğimizin geleneksel SOLUNUM Kongresi’ne de bu sayıda geniş yer ayırdık. 14-17 Ekim 2017 tarihinde Çeşme’de gerçekleşen 39’uncu Ulusal Kongremizin geniş bir özetini yaparken, tam bir bilimsel şölene dönüşen bu etkinliğimizin değerlendirmesini ise yerli ve yabancı katılımcı konuklarımıza yaptırdık. Bilginin ve paylaşımın gücünü gösteren kongremizin 2018 hazırlıkları ise hemen başladı.

 

SOLUNUM 2018 Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Funda Coşkun ile yaptığımız röportaj ile bu yıl 13-16 Ekim 2018 tarihinde Antalya’da gerçekleşecek SOLUNUM 2018 Kongresi’nde yine içeriği ile güçlü, sosyal programları ile renkli bir organizasyonun bizleri beklediğini öğrendik.

 

Bu sayımızda TÜSAD Akademi’nin gerçekleştirdiği ve planladığı faaliyete ilişkin haberlerimiz de var. 

Akademi Başkanı Dr. Oğuz Köktürk, 2017’nin son kampı olarak Bolu-Gölcük’te düzenlenen “Göğüs Hastalıklarında Yenilikler ve Güncel Yaklaşımlar” kampına ilişkin bir yazı kaleme alırken, ilerleyen sayfalarda yer alan Etkinlik Aktüel sayfalarında da 2018 yılının ilk aylarında bizi bekleyen yeni etkinliklerimiz hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

 

Kütüphanemize eklenen üç broşürümüze ilişkin haberlerimizin yanı sıra bu sayımızda Profil Aktüel sayfalarımızda ilgi çekici bir röportaja da yer verdik. Solunum 2017 Kongresi’nin konuşmacılarından biri olan Dr. Murat Baş ile bir söyleşi yaptık; beslenme ve sağlık konusunda okurlarımız için aldığımız önemli mesajları aktardık.

 

Yaşam Aktüel sayfamızda ise son zamanlarda sıkça duyar olduğumuz Internet of Things – Nesnelerin İnterneti konusunu ele aldık. Akıllı cihazlar ile günlük yaşantımızdan endüstriye, tarımdan sağlığa bizi neler beklediğini mercek altına aldık. Bir diğer konumuz ise kitaplar oldu.

 

2017’nin en beğenilen, en çok ses getiren kitaplarını sizler için listeledik.

 

                                                   Okurken keyif almanız dileğiyle…

ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Nisan 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
 LookUs & Online Makale