Tükenmeyen Nefesle

GEAK

Yönetmelik

TÜRKİYE SOLUNUM ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ (TÜSAD) GENÇ AKADEMİSYENLER GRUBU YÖNERGESİ

  1. TÜSAD GEAK; yurt genelinde genç akademisyenlerin üye olduğu göğüs hastalıkları alanında bilimsel ihtiyaçları belirleyen, bu konuda bilimsel toplantı ve çalışma projeleri oluşturan, bilimsel çalışmalar yapan ve bunları yayına dönüştürmeyi amaçlayan bir oluşumdur. TÜSAD GEAK aynı zamanda genç akademisyenlerin mesleki gelişimine yönelik araştırma yapar ve projeler üretir. TÜSAD GEAK, TÜSAD Merkez Yürütme Kurulu (TÜSAD-MYK) denetiminde faaliyetlerini yürütür. Yönerge maddeleri TÜSAD-MYK tarafından düzenlenir.
  2. TÜSAD GEAK ‘a Akademik çalışmalarına devam etmek isteyen Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Uzman/Yrd. Doçent ünvanlarına sahip kişiler üye olabilir. TÜSAD GEAK üyelerinden Doçent ünvanını alanlar bir dönem daha GEAK üyeliğine devam edebilir. TÜSAD GEAK Üyeliği için TÜSAD üyeliği zorunludur.
  3. TÜSAD GEAK Yürütme Kurulu 7 üyeden oluşur. TÜSAD MYK temsilcisi(Koordinatör) ve TÜSAD-MYK Çalışma Grupları sorumlusu TÜSAD-GEAKYK’nın doğal üyeleridir. Doğal üyeler dışında 2 Yürütme kurulu üyesi TÜSAD MYK tarafından belirlenir. 3 Yürütme Kulu üyesi ise GEAK üyelerinin içinden oylama ile seçilir. TÜSAD-MYK üyeleri aynı zamanda TÜSAD-GEAK YK üyesi olabilir. TÜSAD Genel Kurulunu takiben ilk TÜSAD-MYK toplantısında yürütme kurulu üyeleri belirlenir. TÜSAD-GEAK YK görev süresi bir sonraki olağan genel kurulda sonlanır.
  4. TÜSAD-GEAK YK üyelerinin görev süreleri üst üste olmak kaydıyla iki görev dönemiyle sınırlıdır
  5. TÜSAD-GEAK YK, ilk toplantısında görev planlaması yapar. Gerektiğinde alt komiteler oluşturur, ek uzmanlık, tecrübe gerektiren konularda bu komiteler için GEAK dışından üye daveti yapar.
  6. Çalışma programının yapılması, planlanan çalışmaların şekli, sıklığı, katılımcı merkezlerin belirlenmesi, içeriğin planlanması gibi konulara TÜSAD GEAK YK karar verir ve TÜSAD-MYK onayına sunar.
  7. Toplantı planlamalarında TÜSAD Akademi ile koordineli çalışır.
  8. TÜSAD-GEAK YK, aylık değerlendirmeler dışında, altı ayda bir olmak üzere senede iki kez (ekim ve nisan) toplanır. Ekim ayı toplantısı SOLUNUM Kongrelerinde yapılır. Toplantı zamanı ve gündemi sekreter tarafından TÜSAD Başkanı, TÜSADGEAK YK üyelerine önceden duyurulur.
  9. GEAK YK Başkanı gerekli gördüğü durumlarda ilgili çalışma grubu başkanı veya başkanları ile MYK Koordinatörü ile birlikte iletişime geçebilir, görüş isteyebilir ve görüş sunabilir.
  10. TÜSAD-GEAK YK toplantılarında alınan tüm kararlar bir tutanak halinde TÜSAD Başkanlığına iletilir.
  11. TÜSAD-GEAK YK Başkanı TÜSAD-MYK dışından bir üye ise, GEAK ile ilgili gündeme istinaden, TÜSAD-MYK toplantılarına davet üzerine katılır.
  12. TÜSAD-GEAK YK üyesinin dernek başkanlığına istifa dilekçesi vermesi durumunda yapılacak ilk TÜSAD-MYK toplantısında yerine başka bir üye atanır. TÜSAD-GEAK YK üyesinin mazeretsiz olarak üst üste iki toplantıya katılmaması durumunda TÜSAD GEAK YK kararı ile üyeliği düşer ve yerine yeni bir üye için TÜSAD MYK na öneride bulunur.
  13. TÜSAD GEAK toplantılarına sponsor olan kuruluşlar, “TÜSAD Bilimsel Toplantılarına Sponsorluk Esaslarına Dair Yönetmelik” e uygun olarak sponsorluk faaliyetlerini sürdüreceklerdir.
  14. TÜSAD GEAK üyeliği kişinin talebi ve TÜSAD GEAK YK onayı ile gerçekleşir. TÜSAD GEAK eğitim toplantılarına katılımlarda TÜSAD üyesi olma şartı aranır.
GEÇİCİ MADDELER:

  1. TÜSAD GEAK YK ilk toplantısında halen mevcut olan GEAK üye listesini değerlendirir ve onaylar.
  2. TÜSAD GEAK YK ilk toplantısında PROJE REHBERİ’ nin değerlendirmesi yapılır ve onaylanır.

ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Aralık 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
 LookUs & Online Makale